top of page

Gefineerd Plaatmateriaal

Perfecte materialen voor lasersnijden en lasergraveren zijn dunne houten platen. Deze zijn er in veel soorten en maten te vinden, maar de mooiste vinden wij toch wel de hoogwaardig gefineerde dunne platen. We hebben in de webshop zowel gefineerde dunne platen met een mdf kern, als met een multiplex kern. Kijk ook eens bij ons overig plaatmateriaal, daar kun je onder andere prachtige bamboe platen en biologisch multiplex vinden.

Terug naar het complete assortiment?

Gefineerde platen

Gefineerd plaatmateriaal is een luxe plaatmateriaal, waarbij een dun laagje massief hout ter decoratie wordt aangebracht op een plaat mdf of een plaat multiplex. Meestal zit op de a-zijde een hoogwaardig laagje massief hout en op de b-zijde (achterzijde) een mooi, maar iets minder mooi laagje van hetzelfde houtsoort, of een voordeligere houtsoort. 

Een groot voordeel van gefineerde platen is dat een groot oppervlak van een houten plaat kan worden gefineerd met stroken hout (bijvoorbeeld notenhout) op een manier dat de plaat oogt als een massief stuk hout. Hierdoor is het mogelijk grote werkstukken te maken met gefineerde platen

Gefineerde mdf platen

Bij gefineerde mdf platen is er op de voor en achterzijde van de mdf plaat een hoogwaardig dun laagje massief hout aangebracht. Dit kan zijn op mdf 2 mm, op mdf 4 mm, op mdf 6 mm en op tal van andere diktes. 

MDF bestaat uit een mengsel van zeer fijne houtvezels en kunstharslijm. Dit mengsel wordt geperst tot platen. MDF is zeer stevig en makkelijk te bewerken. 

In onze webshop zul je alleen gefineerde mdf platen vinden die geschikt zijn voor jouw lasermachine. Zowel in de dikte: wij verkopen alleen dunne gefineerde mdf platen, als in formaat: wij verkopen verschillende formaten die bij de verschillende verkrijgbare lasermachines passen.  

Gefineerde multiplex platen

Bij gefineerde multiplex platen is er op de voor en achterzijde van een multiplex plaat een hoogwaardig dun laagje massief hout aangebracht. Dat kan zijn op een multiplex plaat 2 mm, een multiplex 4 mm of elke andere gewenste dikte. 

Multiplex bestaat uit dunne lagen houtfineer die kruislings op elkaar gelijmd zijn. Hierdoor ontstaat er een zeer sterke plaat. Voorbeelden van multiplex zijn berken multiplex, populieren multiplex en ons zeer populaire biologisch multiplex.

In onze webshop zul je alleen gefineerde multiplex platen vinden die geschikt zijn voor jouw lasersnijder. Zowel in de dikte: wij verkopen alleen dunne gefineerde multiplex platen, als in formaat: wij verkopen verschillende formaten die bij de verschillende verkrijgbare lasermachines passen.  

Onze soorten gefineerd plaatmateriaal:

In onze webshop is een groot en steeds groeiend uniek assortiment te vinden van verschillende soorten gefineerd plaatmateriaal. Een kleine greep uit ons assortiment:

  • MDF Eiken fineer

Eiken fineer mdf platen zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo is er gefineerd eiken mdf kwartiers en gefineerd mdf eiken dosse. Het gefineerd eiken mdf is verkrijgbaar in dubbelzijdig A/B gefineerd (mdf gefineerd 2 zijden eiken), maar ook in eiken gefineerd mdf A/R, waarbij de voorzijde hoogwaardig eiken fineer heeft en de achterzijde een fineerlaag van een andere voordeligere houtsoort. 

  • Gefineerd Eiken multiplex

Multiplex Eiken gefineerd is bij ons verkrijgbaar in de kwaliteit A/B in de dikte 3,6 mm. De voorzijde is A kwaliteit eiken fineer dosse. De achterzijde is een mindere kwaliteit eiken. 

  • MDF Mahonie fineer

MDF Mahonie fineer is bij ons verkrijgbaar in de kwaliteit A/R in de dikte 4 mm. De voorzijde is A kwaliteit Mahonie fineer dat kwartiers gezaagd is. De achterzijde is van een andere voordeligere houtsoort. Mahonie Multiplex hebben wij op dit moment niet in ons assortiment. MDF Mahonie fineer is echter een zeer hoogwaardige vervanger van Mahonie Multiplex. 

  • MDF Teak

MDF Teak fineer gaan wij niet in ons assortiment opnemen. Dat komt omdat het niet meer verantwoord voor mens en onze wereld om Teak in te kopen. Het Multiplex Teak dat wij op voorraad hebben is dan ook een aflopend product. Wij zullen binnenkort duurzame vervangers van Teak in de webshop introduceren. 

bottom of page